A konkrét munkafolyamatokra egyedi tervezésű, a gépsor egyes szakaszain alkalmazható UV készülékrevan szükség. Ilyen például a szállítószalagon vagy sínrendszeren haladó "termék" (tojás, hús, pék áru stb.) UV alagúttal történő beépítése.
Élelmiszeriparban alapvető előírás, hogy a lámpák olyan speciális bevonattal rendelkezzenek, amely esetleges lámpa törés esetén megakadályozza a szilánkok szétszóródását. Berendezésekben ilyen lámpákat alkalmazunk, illetve a fali lámpatestek esetében (élelmiszeripari felhasználás esetén) ezt a fajta égőt javasoljuk.
- A tojások UV lámpás kezeléséhez mindenképpen szükség van egy olyan szállítószalagra, melyen forogva haladnak a tojások (hengereken vagy golyós görgőkön). E nélkül nem oldható meg, hogy a tojás teljes felülete egy kezelési ciklusban kapja meg az egységes UV besugárzást.
- A húsipar rendkívül sok higiéniai kockázatot rejt magában. A feldolgozás minden fázisában minimálisra kell csökkenteni a fertőzésveszélyt. Még a látszólag makulátlanul tiszta, szépen csillogó korr-acél felületeken is rendkívül ellenálló biofilm telepek tudnak képződni, melyek elpusztítása hagyományos takarítási módszerekkel szinte lehetetlen.